Karoline Pettersson ja Fredrik Andersson opastavat ja inspiroivat ennen grillikauden alkua
Karoline Pettersson on ravitsemusterapeutti, joka ohjaa urheilijoita parempiin suorituksiin sekä tavallisia ihmisiä terveellisempään elämäntapaan. Fredrik Andersson on kuulunut Ruotsin kokkimaajoukkueeseen vuodesta 2013, ja hän on myös voittanut maailmanmestaruuden.Nyt he ovat yhdistäneet taitonsa ja julkaisseet Kocken och dietisten -keittokirjan, johon on koottu terveellisiä ja maukkaita ruokareseptejä. Käytimme tilaisuutta hyväksemme ja kysyimme Karolinelta ja Fredrikiltä heidän parhaat vinkkinsä tulevaa grillikautta varten.
1. Kärsivällisyys
Kärsivällisyys on grillaajan paras ystävä. Sytytä briketit, polttopuut tai hiilet ja odota kunnes ne muuttuvat harmaaksi hiillokseksi. Ei avotulta. Käytä mielellään grillisytytintä, jotta saat tasaisen hiilloksen ja vältyt liialta sytytysnesteen käytöltä. Muista laittaa grilliritilä heti paikalleen – mitä kuumempi ritilä, sitä parempi grillaustulos.
2. Raaka-aineet
Varmista, että kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä. Ota ne mielellään esiin jo grilliä sytyttäessäsi. Mikäli liha tai kala on joskus tarttunut ritilään, se on todennäköisesti ollut liian kylmä.
3. Kuorrutus
Mikäli käytät jonkinlaista kastiketta, ota huomioon, että se sisältää yleensä paljon sokeria ja palaa siksi helposti. Mausta raaka-aine perusmausteilla. Grillaa sitten melkein valmiiksi ja sivele kastikkeella, joka antaa kauniin pinnan.
4. Lämpömittari
Lämpömittarin käyttö kannattaa. Kukaan ei halua kuivaa lihaa. Lämpömittarin avulla ruoanlaitto on turvallista, ja tiedät tarkalleen milloin raaka-aine on valmis.