Homeroom ja kestävä kehitysKestävä kehitys on Homeroomille tärkeää. Haluamme, että voit tuntea ylpeyttä kodistasi. Ei vain siitä miltä se näyttää, vaan myös siitä, miten se vaikuttaa maailmaan. Tästä on kysymys kestävän kehityksen työssämme. Haluamme auttaa sinua tekemään hyviä valintoja ja pyrimme jatkuvasti parantamaan kaikkea aina tuotteiden materiaaleista, kuljetuksista ja pakkauksista lähtien sekä auttamaan asiakkaitamme huolehtimaan tuotteistaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kestävintä planeetallemme on se, että sinä asiakkaana ostat tuotteita, joista todella pidät ja joita haluat käyttää pitkään! Pahinta mitä voi tehdä on ostaa tuote, joka ei täytä sille asetettuja odotuksia. Tuote ei esimerkiksi tarjoa hyviä yöunia, tunnu mukavalta istua ja rentoutua tai ei inspiroi sinua.

Huolehdi tuotteistasi. Noudata hoito-ohjeita, jotta tuote kestää pitkään. Tietyt tuotteet, kuten puiset huonekalut, vaativat hieman enemmän hoitoa. Käsittele tuote oikealla hoitotuotteella oikealla tavalla. Ota yhteyttä mikäli sinulla on kysyttävää, me autamme sinua!


Kestävän kehityksen mukaiset tuotteet


Haluamme tarjota asiakkaillemme suuren valikoiman kestävän kehityksen mukaisia tuotteita, jotka ovat parempia ihmiselle ja ympäristölle. Pyrimme lisäämään kestävän kehityksen mukaisten tuotteiden osuutta kaikilta toimittajiltamme. Erilaiset sertifioinnit asettavat erilaisia vaatimuksia. Yhteistä kaikille tuotteille on se, että ne on tarkastettava ja niiden on täytettävä sertifiointien asettamat ehdot. Löydät tuotteen merkinnät ja/tai sertifioinnit sivustomme tuotetiedoista sekä tuotteesta, kun olet vastaanottanut sen. Alta voit lukea lisää kestävän kehityksen mukaisista tuotteistamme.


Better cotton

Better cottonHomeroom on Better Cottonin ylpeä jäsen. Better Cotton on voittoa tavoittelematon järjestö, joka työskentelee maailmanlaajuisen puuvillanviljelyn parantamiseksi opettamalla puuvillanviljelijöille kestävämpiä viljelytapoja.
Better Cotton ohjaa kestävämpään ja tehokkaampaan puuvillanviljelyyn ja vähäisempään veden ja torjunta-aineiden käyttöön, puuvillasatojen kasvattamiseen ja työntekijöiden olojen parantamiseen.
Better Cotton perustuu massatasejärjestelmään, eikä sitä voida jäljittää fyysisesti lopputuotteisiin. Lue lisää osoitteesta bettercotton.org/learnmore.

Homeroom on sitoutunut siihen, että 100% käyttämästämme puuvillasta on kestävämpää vuoteen 2023 mennessä. Kestävämpään puuvillaan luetaan kuuluvaksi Better Cotton, kierrätetty puuvilla ja ekologinen puuvilla.

Ekologiset tekstiilit


GOTS - Global Organic Textil Standard

GOTS - Global Organic Textil StandardKansainvälinen ekologinen merkintä vaatteille ja tekstiileille, jotka täyttävät sekä sosiaaliset vaatimukset että ympäristövaatimukset. Standardin vaatimukset huomioivat koko arvoketjun raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen aina viljelystä, keräyksestä ja valmistelusta itse vaatteen valmistukseen. Tekstiilituotteessa tulee olla vähintään 70% ekologisia kuituja, jotta se voi saada GOTS-merkinnän.


GOTS-merkinnällä on kaksi eri luokitusta:

Luokka 1: Tuotteen tulee sisältää vähintään 95% ekologisia kuituja, jotta GOTS-symbolia saadaan käyttää. Muut 5% saavat olla ei-ekologisia luonnonkuituja tai synteettisiä kuituja.

Luokka 2: 70–95% ekologista kuitua sisältävissä tuotteissa käytetään merkintää, jossa ekologinen sisältö on ilmoitettava prosentteina.
OCS – Organic Content Standard

OCS – Organic Content StandardMerkintä ekologiselle tekstiili materiaalille. Standardi vahvistaa ekologisen sisällön sekä ekologisen materiaalin määrän valmiissa tuotteessa jäljittämällä ja kontrolloimalla prosesseja ja alkuperää. OCS ei aseta vaatimuksia kemikaalien käytölle, tuotantoprosessin ympäristöaspekteille (veden ja energian käyttö), sosiaalisille aspekteille eikä lakien noudattamiselle eroavaisuutena GOTS sertifikaatista vaan ainoastaan että se koostuu ekologisesti viljellyistä kuiduista.


OCS-merkinnällä on kaksi eri luokitusta:

Luokka 1: OCS 100 -merkintä takaa, että tuote on 100% ekologista materiaalia.

Luokka 2: OCS Blended -merkintä takaa, että tuote on 5–95% ekologista materiaalia.


Kierrätetyt tekstiilit


GRS – Global Recycling Standard


GRS – Global Recycling StandardKansainvälinen merkintä lopputuotteelle, josta vähintään 50% on kierrätettyä tekstiilimateriaalia. Standardi huomioi koko ketjun ja kattaa koko tuotteen tai kankaan raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen.
Standardi varmistaa, että materiaali sisältää kierrätettyjä osia ja huomioi myös ympäristötekijät, kemikaalirajoitukset ja sosiaaliset näkökohdat.


GRS-merkinnällä on kaksi eri luokitusta:

Luokka 1: Tuotteissa, jotka sisältävät vähintään 50% kierrätettyä materiaalia, saadaan käyttää GRS-merkintää. Mikäli tuote ei koostu 100%:sesti GRS-sertifioitua sisällöstä, tulee se ilmoittaa selvästi.

Luokka 2: Tuotteissa, jotka sisältävät useita kierrätettyjä materiaaleja, tulee ilmoittaa kunkin materiaalin määrä prosentteina.RCS – Recycling Claim Standard

RCS – Recycling Claim StandardMerkintä kierrätetyn tekstiilimateriaalin jäljitettävyydestä. RCS ei aseta vaatimuksia koskien tuotantoprosessin ympäristönäkökohtia (veden- ja energiankulutus), sosiaalisia näkökohtia, turvallisuuskysymyksiä ja lainsäädäntöä. RCS kattaa tuotteet, jotka ovat 5–100% kierrätettyä materiaalia.


-merkinnällä on kaksi eri luokitusta:

Luokka 1: RCS 100 -merkintä takaa, että tuotteen materiaali on 100% kierrätettyä.

Luokka 2: RCS Blended -merkintä takaa, että tuotteen materiaali on 5–95% kierrätettyä.Ympäristömerkinnät
EU Ecolabel

EU EcolabelAsetus N:o 66/2010 on EU:n virallinen ympäristömerkki, joka huomioi tuotteen ympäristövaikutukset koko elinkaaren ajalta aina raaka-aineesta jätteeksi asti. Tuotteen on täytettävä korkeat ympäristö-, toiminta- ja laatuvaatimukset saadakseen EU Ecolabel -ympäristömerkinnän. EU Ecolabel -ympäristömerkintä takaa, että tuotteen valmistuksessa on rajoitettu terveydelle ja ympäristölle haitallisten aineiden käyttöä ja että tuotannon vesi- ja ilmastovaikutuksia on pienennetty.
Joutsenmerkki

JoutsenmerkkiYmpäristömerkki, joka huomioi ympäristön kannalta tietoiset valinnat. Joutsenmerkillä varustetuilla tekstiileillä on mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset koko tuotannon osalta aina valmiista raaka-aineesta valmiiseen tuotteeseen asti. Joutsenmerkki takaa, että tuotanto ja tuote täyttävät riippumattoman kolmannen osapuolen valvomat korkeat ympäristö-, terveys- ja laatuvaatimukset.
FSC – Forest Stewardship Council

FSC-sertifioitu puuPuu on uusiutuva luonnonmateriaali. Homeroom käyttää FSC-sertifioitua puuta. Sertifikaatti takaa, että puukuidut tulevat vastuullisesti hakatuista metsistä. Näin varmistamme, että materiaali ei ole peräisin laittomista metsän hakkuista tai hävityksistä, joissa ei huomioida sosiaalisia ja laillisia näkökulmia. Kaikki puutuotteet noudattavat EU:n laillisesti hakattua puuta koskevaa puutavara-asetusta.
European Flax

European FlaxPremium-merkintä korkealaatuiselle pellavalle. European Flax -merkintä takaa, että pellava on viljelty seuraavat ympäristönäkökohdat huomioiden: ei keinokastelua, geenimanipuloitua satoa eikä hukkaa. Sopii erinomaisesti myös Cradle to Cradle -sertifiointiin


Jotta tuote saisi European Flax -merkinnän, sen tulee koostua 100% European Flax -sertifioidusta pellavasta. Valmiin tuotteen materiaalin tulee olla 100% pellavaa tai sisältää vähintään 50% pellavasekoitetta. Muita kuituja sisältävä sekoite voi olla korkeintaan 50% materiaalin kokonaiskoostumuksesta, eikä se saa sisältää sertifioimatonta pellavaa.


Jotta tuote saisi European Flax -merkinnän, tulee sekä tuotteen että tavarantoimittajan olla sertifioituja ja taata koko tuotantoprosessin jäljitettävyys kasvista kuiduksi.
OEKO-TEX Standard 100®

OEKO-TEX Standard 100®Tekstiilituotteiden testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kattaa tuotannon kaikki vaiheet. Oeko-Tex valvoo, etteivät tuotteet sisällä terveydelle vaarallisia aineita, joista on säädetty EU:n REACH-asetuksen kiellettyjen aineiden ehdokaslistalla. Oeko-Tex on ympäristöekologinen merkintä.


Tekstiilituotteiden testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kattaa tuotannon kaikki vaiheet. Oeko-Tex valvoo, etteivät tuotteet sisällä terveydelle vaarallisia aineita, joista on säädetty EU:n REACH-asetuksen kiellettyjen aineiden ehdokaslistalla. Oeko-Tex on ympäristöekologinen merkintä. Tekstiilituotteiden testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kattaa tuotannon kaikki vaiheet. Oeko-Tex valvoo, etteivät tuotteet sisällä terveydelle vaarallisia aineita, joista on säädetty EU:n REACH-asetuksen kiellettyjen aineiden ehdokaslistalla.


Oeko-Tex on ympäristöekologinen merkintä.

Luokka 1: lasten tekstiilit ja tekstiililelut kolmeen ikävuoteen asti. Esimerkiksi alusvaatteet, potkuhousut, vuodevaatteet, kangaslelut jne.

Luokka 2: tekstiilit, joiden ihokosketus on suuri. Esimerkiksi alusvaatteet, vuodevaatteet, pyyhkeet, paitapuserot, paidat, sukat jne.

Luokka 3: tekstiilit, joiden ihokosketus on vähäinen tai sitä ei ole. Esimerkiksi takit, välikerrokset jne.

Luokka 4: sisustus- ja koristetekstiilit. Esimerkiksi pöytäliinat, verhot, huonekalukankaat, patjat jne.*Oeko-Tex Standard 100® -merkintä tarkoittaa, että tuote ei sisällä ihmiselle haitallisia aineita. Sitä ei luokitella A Better Choice -ympäristömerkinnän alle.Turvalliset tuotteet


KemikaalitHomeroom asettaa kemikaaleille korkeita vaatimuksia ja rajoituksia, joita kaikkien toimittajiemme tulee noudattaa. Tärkeintä meille on ihmisen ja ympäristön hyvinvointi, ja siksi meidän täytyy tietää mitä kemikaaleja käytetään ja mitkä ovat niiden vaikutukset.
Homeroomilla on korkeat kemikaalien käyttöä koskevat vaatimukset, ja olemme jatkuvasti kemikaaleja koskevien säädösten, mm. EU:n REACH-asetuksen, ajan tasalla. Meille on tärkeää tietää, mitä kemikaaleja käytetään ja mitkä ovat niiden vaikutukset ihmiselle ja ympäristölle. Meillä on kemikaalien käyttöä koskevia vaatimuksia ja rajoituksia, joita kaikki tavarantoimittajamme sitoutuvat noudattamaan. Toimimme johdonmukaisesti ja yhtäläisesti kaikilla markkina-alueillamme. Tuotteet, jotka eivät läpäise kemikaalitestejä, eivät tule myyntiin.
Homeroom välttää tuotteita, jotka sisältävät antibakteerisia aineita, PVC:tä, palonsuoja-aineita ja perfluorattuja yhdisteitä. Työskentelemme aktiivisesti poistaaksemme ne valikoimastamme.Lapsiturvallisuus


Homeroom tekee jatkuvasti töitä varmistaakseen tuotteidensa lapsiturvallisuuden. Kaikkien tuotteiden on oltava turvallisia, jotta lapset eivät voi vahingoittaa itseään niitä käyttäessään. Kaikki lelut on CE-merkitty EU:n lelustandardin vaatimusten mukaan.


Kestävän kehityksen mukaiset kuljetukset


Ympäristöstä huolehtiminen on ratkaisevan tärkeää tuleville sukupolville. Siksi työskentelemme jatkuvasti ympäristövaikutuksemme minimoimiseksi.Tavoite: Ilmastoneutraalit kuljetukset


Suurimmat hiilidioksidipäästömme syntyvät tuotteiden kuljetuksesta tavarantoimittajilta varastollemme ja sieltä edelleen asiakkaillemme. Pyrimme toimimaan aiempaa ennakoivammin kuljetusliikkeiden kanssa tehostaaksemme kuljetuksia ja vähentääksemme päästöjä.

Tällä hetkellä voimme tarjota fossiilittomia toimituksia muutamissa kaupungeissa, mutta lisää kaupunkeja on tulossa!

Samalla kun vähennämme todellisia päästöjämme ja järjestämme fossiilittomia kuljetuksia asiakkaillemme, olemme myös ilmastokompensoineet kuljetustemme päästöt 100%:sesti vuodesta 2019 alkaen. Ilmastokorvaus suoritetaan CDM- ja Gold Standard -sertifioidussa tuulivoimahankkeessa Kiinassa – CECIC HKC DANJINGHE WIND FARM PROJECT – Tricoronan avulla. Ilmastokompensaation avulla autamme vähentämään hiilidioksidipäästöjä Kiinassa, missä suurin osa tuotannostamme tapahtuu.

Ilmastokompensaatio


CDM

Clean Development Mechanism


YK:n oma sertifiointi, joka täyttää Kioton pöytäkirjan vaatimukset ilmastohyödyn jatkuvasta arvioinnista. CDM-projekti tarkoittaa usein investointeja uusiutuvaan energiaan. Projekti edistää toteutusmaan kestävää kehitystä, ja sillä on positiivinen vaikutus ympäristöön ja talouteen sekä sosiaalisesti.
Gold Standard

Gold Standard


Kansainvälinen voittoa tavoittelematon säätiö, joka perustettiin vuonna 2003. Perustajina olivat mm. WWF International ja Greenpeace International. Se on ainoa sertifiointistandardi, joka on yli 80 kansainvälisen ympäristöjärjestön hyväksymä ja arvostama. Gold Standard on ilmastokompensaatioprojektin laatuleima, jolla on tiukat ilmastokompensaation sosiaalista vastuuta ja kestävää kehitystä koskevat menettelysäännöt ja vaatimukset.