Sisusta valolla

Nykyään valaistus on paljon muutakin kuin vain mahdollisuus nähdä ympärillemme. Se on tärkeä osa sisustusta ja luo viihtyisyyttä kotiin. Miten valaistuksesta saa sekä kutsuvan että arjessa ja juhlassa toimivan?

Tässä asiantuntijoiden vinkit:

 inspiraatiota guides lighting guide

● Normaalikokoisessa huoneessa tulisi olla 5–10 valonlähdettä. Valo luo turvallisuutta sekä viihtyisää ja kodikasta tunnelmaa.

● Vältä sijoittamasta kaikkia valaisimia samalle tasolle. Valaistuksella huoneen saa näyttämään suuremmalta kuin mitä se on.

● Pidä lähtökohtana omia tarpeitasi ja sitä, mihin huonetta käytetään. Valaistuksen tarve riippuu siitä, mitä huoneessa tehdään ja missä kohtaa huonetta se tehdään.

● Yhdistele erilaisia valaisimia, esim. ruokapöydän valaisin ja lukulamppu voidaan yhdistää tunnelmavalaisimiin ja kattovalaisimeen.

● Miellyttävän ja kauniin valon saa helposti asettamalla himmentimen kaikkiin valaisimiin – voit itse nostaa tai laskea tehoa tarpeen, mielialan tai vuodenajan mukaan.

● Hyödynnä huoneen nurkat valaisimien avulla

Toiminnalliset valaisimet

Toiminnalliset valaisimet valaisevat rajatun alueen keskitetyllä, kohdistetulla valolla. Käytä toiminnallisia valaisimia valaisemaan siellä, missä sinun täytyy nähdä hyvin. Esim. keittiönpöydän päällä, lukulamppuna jne.

 inspiraatiota guides lighting guide