inspiraatiota guides grill guide

Päivät pitenevät, lämpötila muuttuu miellyttävämmäksi ja luonto alkaa kukkia. Tämä voi tarkoittaa vain yhtä asiaa, pian on grillikauden aika! Meillä on muutamia käytännön vinkkejä varmistaaksemme, että saatte parhaat mahdollisuudet onnistuneelle grillikaudelle.

 inspiraatiota guides grill guide

1. Kärsivällisyys

Kärsivällisyys on grillaajan paras ystävä. Sytytä briketit, polttopuut tai hiilet ja odota kunnes ne muuttuvat harmaaksi hiillokseksi. Ei avotulta. Käytä mielellään grillisytytintä, jotta saat tasaisen hiilloksen ja vältyt liialta sytytysnesteen käytöltä. Muista laittaa grilliritilä heti paikalleen – mitä kuumempi ritilä, sitä parempi grillaustulos.

2. Raaka-aineet

Varmista, että kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä. Ota ne mielellään esiin jo grilliä sytyttäessäsi. Mikäli liha tai kala on joskus tarttunut ritilään, se on todennäköisesti ollut liian kylmä.

3. Kuorrutus

Mikäli käytät jonkinlaista kastiketta, ota huomioon, että se sisältää yleensä paljon sokeria ja palaa siksi helposti. Mausta raaka-aine perusmausteilla. Grillaa sitten melkein valmiiksi ja sivele kastikkeella, joka antaa kauniin pinnan.

4. Lämpömittari

Lämpömittarin käyttö kannattaa. Kukaan ei halua kuivaa lihaa. Lämpömittarin avulla ruoanlaitto on turvallista, ja tiedät tarkalleen milloin raaka-aine on valmis.